Duminică 12 Iulie 2020
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Prezentare

Ideea construirii unei pagini parohiale web s-a născut în mijlocul tinerilor din Acţiunea Catolică din Gherăeşti, în primele luni ale anului 2004. În fruntea acestui grup de organizare s-a aflat vicarul de atunci pr. Adrian Chili. Tinerii, plini de viaţă şi entuziaşti, s-au arătat dispuşi să facă ceea ce poate fiecare pentru ca viaţa comunităţii lor să fie cunoscută în toate colţurile lumii.

Primul pas a fost găsirea şi închirierea unui domeniu liber. Acesta a fost găsit în cadrul directoriului naţional de situri catolice: www.cnet.ro. S-a obţinut un spaţiu de 50 Mb care să permită depozitarea unei cantităţi cât mai mare de informaţii. Un rol important la ocuparea domeniului l-a avut domnul inginer Iulian Toma.

S-a trecut astfel, la mijlocul lunii martie, la crearea primei variante a sitului. La 19 martie 2004, în sărbătoarea sfântului Iosif, a fost pusă la dispoziţia publicului prima variantă a sitului. Aceasta a fost o variantă provizorie, urmând ca în următoarele două luni, situl să aibă o interfaţă încă provizorie.

Uşor, uşor, situl a început să se dezvolte. Revista Gând senin editată de tinerii din Gherăeşti a fost printre primele informaţii aflate pe site. S-a format şi o primă echipă pentru realizarea sitului.

Realizatorii sitului fac apel la toţi cei care pot contribui la dezvoltarea şi menţinerea la zi a sitului prin ştiri şi fotografii.

Obiective 

Situl vine în sprijinul celor care vor să cunoască cât mai multe lucruri despre comunitatea Gherăeşti şi oferă informaţii despre evenimentele locale. Deşi principalele informaţii din conţinutul sitului se referă la viaţa comunităţii catolice nu sunt excluse evenimentele din viaţa civică. Situl este de mare ajutor gherăeştenilor aflaţi departe de casa părintească, pentru a fi la curent cu ceea ce s-a mai întâmplat în satul lor natal. Oriunde s-ar afla pe suprafaţa globului ei pot trăi, cel puţin la nivel sufletesc, bucuriile şi durerile consătenilor lor.

Cuprins 

Situl cuprinde importante date şi informaţii din diverse domenii. Două secţiuni au fost acordate vieţii parohiale din comunitatea catolică. Aici puteţi afla informaţii despre: organizarea vieţii religioase, preoţi, Acţiunea Catolică, Armata Albă, Sinodul diecezan, ministranţi, ştiri locale, aşezarea geografică, istoricul comunităţii Gherăeşti şi alte numeroase informaţii şi fotografii din viaţa religioasă a parohiei. Tot la această secţiune puteţi citi on-line şi ziarul editat de tinerii din Gherăeşti, Gând senin. Este, de asemenea, o secţiune specială dedicată instituţiilor care fiinţează în localitate: primărie, învăţământ, poliţie, dispensar etc. De asemenea, situl conţine o secţiune dedicată vieţii sociale. Aici puteţi afla informaţii despre sport, mersul autobuzelor, fanfară etc. Secţiunea "Diverse" este rezervată pentru publicitate, o pagină culturală, situri recomandate, impresii, despre site etc. Dorim ca în curând să mai realizăm încă trei pagini: turul satului în imagini, pagina comunităţii ortodoxe şi o pagină care să conţină numele şi câteva date despre toţi locuitorii satului.

Mulţumim tuturor celor care au pus umărul la realizarea acestui site. 

Dumnezeu să-i răsplătească pentru efortul şi jertfa pe care au făcut-o!

Echipa tehnică

Vicar: Pr. Marius Enăşel

S-a născut la data de 13 mai 1983, la Bacău. Şcoala generală a absolvit-o la Bacău, Spiru Haret, după care a continuat studiile la Seminarul Liceal din Bacău în perioada 1998-2002. A urmat mai apoi studiile de filozofie şi teologie la Institutul Teologic din Iaşi în perioada 2002-2009 şi a fost hirotonit preot la data de 24 iunie 2009, la catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi de către episcopul Francisco Javier Lozano, nunţiu apostolic în România. De la 1 august 2009 a fost numit vicar parohial la Gherăeşti.

Trimite e-mail 

Mulţumiri deosebite şi d-lui Marian Mătălică.

Pr. Laurenţiu Dăncuţă 

S-a născut la data de 16 mai 1982, la Bacău. După ce a absolvit clasa a VIII-a la scoala generală 178 din Bucureşti, a făcut studiile liceale la Seminarul mic din Bacău, iar cele filozofice şi teologice la Institutul Teologic din Iaşi. A intrat în Seminarul mic în 1997, iar la Institutul Teologic din Iaşi în 2001. A fost hirotonit preot la data de 24 iunie 2008, în catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi de către episcopul Petru Gherghel. De la data de 1 august 2008 a fost numit vicar parohial la Gherăeşti. 

Trimite e-mail

Pr. Iosif Tiba 

S-a născut la data de 20 octombrie 1979, la Tg. Frumos. A făcut studiile liceale la Seminarul Mic din Bacău începând cu 1994, iar cele filozofice şi teologice la Institutul Teologic din Iaşi, începând cu anul 1998. A fost hirotonit preot la data de 29 iunie 2005, în catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iaşi de către episcopul Petru Gherghel. De la data de 4 august 2005 este vicar parohial la Gherăeşti.

Petru Tamaş 

S-a născut la Gherăeşti, la 22 noiembrie 1980. Între 1995-1999 a fost elev la Seminarul Liceal "Sf. Iosif" din Bacău. Este student din anul 1999 la Institutul Teologic-Romano Catolic din Iaşi. La 4 decembrie 2005 a fost sfinţit diacon în noua catedrală din Iaşi, iar la 29 iunie 2006 a fost hirotonit preot. De la 1 august 2006 este vicar în Parohia "Sf. Anton" Iaşi. 

Trimite e-mail

Ing. Silviu Dogariu 

S-a născut la 8 iunie 1975, la Iaşi. A absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare din Iaşi în anul 1999. Din anul 1997 lucrează la Editura Presa Bună din Iaşi. Este şi realizatorul următoarelor situri: www.sfantoniasi.cnet.ro, www.tamaseni.cnet.ro, www.tg-frumos.cnet.ro, www.juvenes.cnet.ro, www.iugani.cnet.ro. 

Trimite e-mail

Din echipa tehnică a făcut parte până în august 2005 şi pr. Adrian Chili, iniţiatorul acestui site 

S-a născut la 24 mai 1978, la Tămăşeni. A intrat în Seminarul diecezan din Iaşi în 1992 şi a fost hirotonit la 24 iunie 2003, în catedrala romano-catolica din Iaşi. La 1 august 2003 a fost numit vicar parohial la Bijghir (jud. Bacău) şi după numai o luna este transferat ca vicar parohial la Parohia Gherăeşti, unde a activat până în luna august 2005. Până la 1 august 2006 a fost vicar la Gioseni iar în prezent este vicar la Faraoani. 

Trimite e-mail