Vineri 26 Februarie 2021
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Depunerea adeziunii la Acțiunea Catolică a Tinerilor

 

În prima duminică a Adventului, 3 decembrie 2017, 36 de tineri din parohia „Trupul și Sângele Domnului” din Gherăești au depus adeziunea la Acțiunea Catolică, în cadrul unei Sfintei Liturghii celebrate de către părintele vicar Valerică Ciobanu. Momentul a fost unul deosebit, de vreme ce, acești tineri și-au manifestat în fața comunității, dorința de a-l urma mai aproape pe Cristos, punând în slujba lui și a Bisericii, întregul lor entuziasm tineresc și întreaga lor bucurie.

Anul acesta asociativ 2017-2018, motto-ul ales de Acțiunea Catolică de Iași este reprezentat de cuvintele luate din cartea profetului Ieremia: „Vei merge la toți cei la care te voi trimite” (Ier 1,7), accentuându-se astfel faptul că a fi membru al Acțiunii Catolice înseamnă, în același timp, și un dar din partea lui Dumnezeu, dar și o misiune, aceea de a fi „ambasadori” ai Evangheliei. Tinerii au meditat asupra acestor cuvinte și asupra necesității implicării lor în activitățile Bisericii în cadrul unei zile de reculegere, când, plasându-se sub inspirația Duhului Sfânt, au aprofundat sensul chemării lor de a fi membrii ai Acțiunii Catolice.

Viața este un răspuns la o chemare, depinde de noi de cine vom asculta: glasul celui care ne dorește împlinirea ca persoane sau glasul indiferenței, care nu dorește decât falimentul nostru. Tinerii din Gherăești au ales glasul Domnului și s-au angajat că vor împărtăși tuturor această bucurie de a fi prieten al lui Isus Cristos.

Să-i însoțim cu rugăciunile noastre pe acești tineri care au depus astăzi adeziunea la Acțiunea Catolică și să-i încurajăm ca, de-a lungul acestui an asociativ, să împlinească misiunea lor, aceea de a iubi.

Michail Iulian Echert

 

Citit 1880 ori Ultima modificare Duminică, 03 Decembrie 2017 19:02