Miercuri 22 Noiembrie 2017
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Joia Verde

Gherăeşti – Trupul şi Sângele Domnului – Joia Verde
Joi, 26 mai 2016, comunitatea din Gherăeşti s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare. Am sărbătorit Joia Verde – hramul comunităţii din Gherăeşti şi cea mai frumoasă sărbătoare locală, prilej de bucurie şi de comuniune cu Trupul Domnului, dar şi cu toţii fiii satului.
Ca în fiecare an, liturghia hramului a început la ora 11:00 şi cu mare bucurie am avut plăcerea de a-l avea în mijlocul nostru pe PS. Petru Gherghel – Epsicop de Iaşi şi fiu al satului. Am avut parte de o ceremonie emoționantă care a fost încununată de o frumoasă manifestaţie a credinţei noastre și pe străzile comunităţii. Procesiunea, devenită o tradiţie şi o mândrie în localitatea noastră, a fost anul acesta pe drumul ce duce de la Biserica "Trupul şi Sângele Domnului" către centrul satului la “Crucea luminoasă”. Alaiul ce a însoţit Preasfântul Sacrament a fost format din copii, îmbrăcaţi în hăinuțele de la prima Sfântă Împărtăşanie, tineri şi adulţi în costum naţional, persoane consacrate, preoţi, fanfara şi corul şi o mulţime impresionantă de credincioşi.
Deşi a fost o zi ploioasă, am avut parte de o vreme excelentă pe tot timpul procesiunii semn că Dumnezeu a fost acolo, alături de noi.
Srbătoarea Trupul şi Sângele Domnului ne oferă în fiecare an şansa de a reflecta mai mult asupra acestui mister dar şi un bun prilej pentru comunitatea noastră de a-şi exprima credinţa şi recunoştinţa faţă de sărbătoarea ce paronează comunitatea Gherăeşti.
Laudă şi cinste să fie în orice moment preasfântului şi dumnezeiescului sacrament

 

Citit 1315 ori Ultima modificare Joi, 02 Iunie 2016 15:08