Duminică 18 Februarie 2018
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

De Ziua Bunicilor

  • Sâmbătă, 03 Octombrie 2015 11:23
  • Scris de 

Sâmbătă, 3 octombrie 2015, elevii clasei a VII-a B de la Școala Gimnazială Gherăești, împreună cu doamna dirigintă, Agache Mona, au făcut făcut o vizită persoanelor aflate la Centrul de îngrijire bătrâni din Gherăești, prilej cu care au trăit momente cu adevărat emoționante. Ei au prezentat un program artistic ce a cuprins: gânduri frumoase pentru bunici, realizate de eleva Iștoc Veridiana, sceneta Domnul Goe, de I.L.Caragiale, la care rolurile au fost  interpretate de elevii Ciobanu Cristina, Cojocaru Daniel, Bereșoaie Eduard, Bereșoaie Robert, Dancă Eduard, Iștoc Veridiana, Trifaș Cozmin Leontin, Tancău Ana Maria, momente poetice închinate bunicilor, realizate de elevii Lungu Marius, Galațanu Monica și Puțanu Emanuel, cântece la clarinet interpretate de elevii Bereșoaie Eduard și Tancău Ana Maria. Programul a continuat cu o frumoasă suită de dansuri populare, prezentată de Ansamblul Lunca Moldovei din Gherăești, coordonat de domnul instructor, Cristian Pleșca, ansamblu la care activează foști și actuali elevi ai școlii. În final, elevii au dansat câteva hore cu persoanele aflate la acest centru și au oferit flori, dorind astfel să aducă un moment de bucurie în sufletele acestora. Activitatea a avut ca obiective: sensibilizarea elevilor privind problemele persoanelor în vârstă, îmbunătățirea relației copil- bunici, dezvoltarea competențelor de comunicare și artistice ale elevilor. Elevii au fost răsplătiți cu prăjituri și sucuri ce le-au savurat împreună cu gazdele lor, la fel de emoționate ca și ei! Ei și-au manifestat dorința de a veni alături de bunici, la bradul de Crăciun, pentru a le prezenta datini și obiceiuri specifice zonei în care trăiesc.

Iată câteva impresii ale elevilor:

,,Am participat cu multă bucurie și entuziasm, la activitatea: De Ziua Bunicilor .Cu mari emoții am pășit în curtea Centrului de îngrijire bătrâni Gherăești, pentru că urma să prezint împreună cu colegii mei, un program artistic dedicat persoanelor în vârstă. Am petrecut acolo clipe frumoase, fiind întâmpinați cu zâmbete uimite la început, am discutat cu câteva persoane din acest centru, iar la final, gazdele au dansat cu noi dansuri populare, ceea ce mi-a plăcut foarte mult! După această activitate, mi-am dat seama că trebuie să îmi prețuiesc mai mult bunicii, să îi iubesc și să am grijă de ei, pentru a mă bucura cât mai mult de prezența lor în viața mea!” (Iștoc Veridiana)

,,Când am intrat, toți ne-au întâmpinat cu zâmbetul pe buze! Unul din buncii de acolo, mi-a spus că atunci când ne-a văzut dansând, și-a adus aminte de tradițiile de odinioară, iar când a dansat alături de noi, s-a simțit ca la a doua tinerețe! Eu mă bucur că am putut face o bucurie bunicilor și am  reușit să aducem un zâmbet pentru ei!” (Dancă Eduard)

,,A fost o experiență minunată pentru mine, de care îmi voi aduce aminte cu multă plăcere întotdeauna! Am promis bunicilor că vom veni bucuroși la Crăciun, cu un program de colinde și urături care sperăm să le placă!” (Puțanu Emanuel)

,,A fost o experiență unică! Vârstnicii s-au implicat foarte mult, iar dibăcia lor la dansul popular, m-a impresionat! Sperăm să ne mai întâlnim și cu alte ocazii!” (Tancău Ana Maria)

,,Am trăit o experiență emoționantă, pe care aș vrea să o mai repet și cu alte ocazii! Am observat că atât persoanele în vârstă, cât și personalul ce lucrează acolo, s-au bucurat că i-am vizitat!” (Cojocaru Daniel)

,,Am petrecut o zi deosebită pentru mine: interpretarea unui rol dintr-o scenetă pregătită cu colegii mei, dansuri cu bunicii din acest centru, discuții cu cei de acolo. Cred că vizitându-i, am făcut o faptă bună și cred că am reușit să le aducem câteva clipe de bucurie, alături de noi!” (Ciobanu Cristina)

,,Eu cred că bunicii s-au bucurat de vizita noastră și le-a plăcut programul nostru artistic!” (Trifaș Cozmin Leontin)

 

A consemnat,

Prof. Mona Agache

Școala Gimnazială Gherăești

 

Citit 1113 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 11:26