Vineri 26 Februarie 2021
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Oră de veghe misionară

  • Sâmbătă, 17 Octombrie 2015 11:16
  • Scris de 

Sâmbătă, 17 octombrie 2015, în Parohia Romano-Catolică ”Trupul și Sângele Domnului” din Gherăești, s-a ținut o oră de veghe misionară ca pregătire pentru cea de-a 89 Zi Mondială a Misiunilor.

Animați de cuvintele Sfintei Tereza de Lisieux, patroana misiunilor: ,,Misionară aş vrea să fiu, nu numai în decursul vieţii, ci de la începutul până la sfârşitul lumii”, tinerii Acțiunii Catolice din parohie au organizat, după liturghia de seară, o veghe misionară în prezența lui Isus din Preasfântul Sacrament, unde s-au rugat pentru ca Evanghelia lui Cristos să ajungă la toți oamenii, s-au rugat pentru toți misionarii, dar mai ales pentru misionarii din dieceza noastră și din parohia noastră (Pr. Eugen Blaj, misionar în Kenya și pr. Petru Iștoc OFMConv, misionar în Japonia).

Ne-am rugat în prezența lui Isus din Preasfântul Sacrament pentru că el a fost primul misionar care a părăsit sânul Presfintei Treimi pentru a locui între noi oamenii făcându-ne cunoscută iubirea lui Dumnezeu Tatăl. Dorim ca această iubire să ajungă în inimile tuturor oamenilor, de aceea am considerat că prin acest moment de rugăciune putem contribui și noi la efortul enorm al misionarilor de a-l face cunoscut lumii pe Cristos.

Simbolurile misionare ne-au ajutat să conștientizăm mai mult momentul trăit: cele cinci culori ale celor cinci continente, Biblia, crucea, lumina, toiagul și sandalele. La sfârșitul acestui moment de rugăciune toți cei prezenți au înconjurat aceste simboluri arătând astfel că îmbrățișează lumea întreagă și mai ales pe cei misionari.

 

Pr. Alexandru Percu

Citit 1664 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 11:22