Duminică 12 Iulie 2020
Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

În fiecare duminică, la ora 12.30, are loc întâlnirea săptămânală a membrilor Armatei Albe a Maicii Domnului. În cadrul acestor întâlniri se fac cateheze, jocuri, se învaţă cântece şi multe alte lucruri noi. Sunt invitaţi să se înscrie şi să participe, în mod regulat, în fiecare săptămână, cât mai mulţi copii din Gherăeşti.

Dacă te numeri printre cei mici, eşti aşteptat pentru a te bucura împreună cu ceilalţi copii! Dacă te numeri printre cei mari, eşti aşteptat pentru a contribui şi tu la educarea şi bucuria copiilor. Dacă eşti "patron", eşti invitat să sporeşti bucuria copiilor cu micile tale economii.

Nu uita! Armata Albă a Maicii Domnului dispune de o minibibliotecă, la subsolul bisericii. Acolo poţi găsi cărţi frumoase şi interesante, pe care merită să le citeşti. Ai acces la această bibliotecă, în fiecare duminică, după întâlnirea de la Armata Albă! 

Eşti aşteptat!

Ce este "Armata Alba a Maicii Domnului"?

"Armata Albă" este numele unei mişcări apărute în Italia cu un sfert de veac în urmă şi care este răspândită în multe ţări ale lumii. Ea se angajează să se roage pentru împlinirea promisiunii făcută la Fatima, de către Fecioara Maria, celor trei păstoraşi: Lucia de 10 ani, Francisc de 9 ani şi Iacinta de 7 ani.

Maica Domnului s-a arătat acestor trei copii în anul 1917 şi i-a invitat să participe la opera de convertire a omenirii, pentru instaurarea păcii în lume. Regina cerului i-a întrebat: "Vreţi să vă oferiţi lui Dumnezeu, gata să acceptaţi orice sacrificiu spre ispăşirea păcatelor cu care el este ofensat şi spre a obţine convertirea păcătoşilor?" Datorită răspunsului pozitiv al copiilor: "Da, vrem", Sfânta Fecioară a luat Portugalia sub protecţia ei specială, a ferit-o de distrugerile Celui de-al II-lea Război Mondial şi a asigurat poporul portughez că nu-şi va pierde niciodată credinţa.

Dacă cu aceşti trei copii, Maria a transformat Portugalia în "ţara sa", oare nu va putea ea să transforme lumea întreagă dacă va găsi mii, milioane de copii care să-i spună "Da, vrem" asemenea celor trei păstoraşi?

De aceea, în anul 1972, s-a început în Italia un apostolat, care sub numele "Armata Albă a Maicii Domnului", îşi propune următoarele scopuri: 

1. Să-i pregătească pe copii pentru consacrarea Sfintei Fecioare. 

2. Să-i înveţe pe copii să spună Rozariul şi apoi să se organizeze în grupuri care se angajează să-l recite (grupuri de rugăciune). 

3. Să pregătească copiii la Prima Împărtăşanie în spirit de rugăciune şi reculegere, încercând să pună stavilă obiceiului foarte răspândit, care face din această primă întâlnire mistică a inimii cu Isus, o sărbătoare pur exterioară.

Puterea harului care provine de la copiii consacraţi Mariei şi lui Dumnezeu Tatăl şi se angajează să recite Rozariul, este mare. Unele parohii s-au transformat tocmai datorită impulsului dat de copiii care au introdus Rozariul în familie şi care i-au convins pe părinţi şi fraţi să participe la Liturghia duminicală şi la Sfintele Sacramente.

Numele acestei mişcări ar putea să pară curios pentru copiii care doresc foarte mult pacea: numele de armată ne duce cu gândul la război, dar pacea se câştigă numai biruind în cea mai mare luptă pe care omul trebuie să o ducă, aceea dintre bine şi rău.

Padre Pio, unul din oamenii sfinţi ai zilelor noastre, spunea: "Viaţa omului este o bătălie de la care nu se poate fugi. Trebuie să lupţi şi să învingi".

Dar cum am putea lupta fără arme? Arma este Rozariul, aşa cum o numea Padre Pio. Cu această armă vom putea câştiga toate bătăliile împotriva răului.

Cine este conducătorul acestei Armate Albe? 

Maria, Mama lui Isus şi mama noastră, care a avut de la Dumnezeu tocmai misiunea de a învinge răul. Aşa cum o armată este împărţită în batalioane şi plutoane, la fel Armata Albă a Maicii Domnului este împărţită în mai multe grupuri de rugăciune - organizate pe categorii de vârstă sau pe regiuni. Fiecare grup are un responsabil care coordonează acţiunile grupului. Este bine ca cel puţin o dată pe săptămână să se întâlnească toţi membrii grupului (întreaga armată) pentru o cateheză specială. Copiii vor auzi la aceste cateheze mai multe lucruri despre apariţiile şi mesajele ei, despre rugăciunea sfântului Rozariu şi împărtăşesc experienţe despre activităţile grupurilor.

Ce acţiuni pot îndeplini copiii din Armata Albă într-o parohie? 

- organizează şi conduc Rozariul în biserică, la grote sau la crucile din sat (mai ales în lunile mai şi octombrie). 

- pregătesc şi animă Liturghia copiilor de duminică (făcând şi o repetiţie). 

- membrii grupurilor de rugăciune pot vizita bătrânii şi bolnavii din regiunea unde locuiesc, citind foile duminicale sau recitând Sfântul Rozariu cu ei. 

- prin exemplul şi cuvântul lor, îi ajută pe ceilalţi copii să-l cunoască mai bine pe Isus şi pe Maria.

"Lăsaţi copiii să vină la mine", ne spune şi nouă astăzi Mântuitorul Isus împreună cu Maria, mama sa şi mama noastră, care ne aşteaptă să fim împreună pentru a învinge mai uşor răul din lume.

MAMĂ MARIE, BUNA NOASTRĂ MAMĂ 

DE TE-AVEM PE TINE, NU NE ESTE TEAMĂ.

Pe drumul vieţii tale 

(Imnul grupului)

1. Pe drumul vieţii tale,

Sărman călător umblând, 

Maria-i cu tine pe cale 

Singur nu eşti nicicând.

Ref: Vino o mamă la noi pe pământ 

Pământu-i pustiu fără tine 

Şi însoţeşte pe cei ce sunt 

Copiii tăi iubiţi.

2. Lasă să spună oricine 

Că lumea n-o schimbăm noi 

Nu-ţi pierde speranţa-n mai bine 

Luptă nu da-napoi.

3. Cu tine merge împreună 

O lume închisă în ea, 

Dă mâna cu voie bună 

Celui de-alăturea.

4. La capăt de drum în fine 

Ajuns nu te-ntrista, 

Pe calea deschisă de tine 

Alţii te vor urma.